Chinese loempia

Doe het bloem, 1 eetlepel zout en 1 ei in een beslagkom en roer dit al roerend met een houten lepel goed door elkaar terwijl je beetje bij beetje het water toevoegd. Mix nu het beslag met een staafmixer tot het beslag mooi glad en egaal is. Haal nu het beslag door een zeef zodat alle korreltjes eruit zijn. Dek de beslagkom of met huishoudfolie en laat het in de koelkast 3-4 uur rusten.

Was de taugé in een vergiet onder koud stromend water en laat het goed uitlekken. Snijd en was alleen het groene gedeelte van de prei. Maak de winterpeen schoon met een dunschiller en rasp het grof. 

Zet een pan met water op het vuur en doe daar wat zout, peper en een scheutje zonnebloemolie in. Voeg de prei, taugé en wortel toe en breng het aan de kook, laat het circa 1 minuut koken en giet het af in een vergiet. spoel het af onder koud stromend water en bewaar het in een schaal met een laagje koud water, de groenten moeten net onder staan.

Snijd de kipfilet in grove stukken. Strooi er wat zout en peper overheen en meng het met 1 eetlepel oestersaus. Doe een scheutje zonnebloemolie in een wok en bak hier in de kip tot deze bijna gaar is en haal het uit de pan. 

Doe in dezelfde wok de 2 eieren en de kip en roer dit goed door. Voeg 1 eetlepel kerriepoeder, 1 dopje Chinese rijstwijn, naar eigen inzicht wat peper, zout, suiker en sesamolie toe en roerbak het geheel. Doe het in een vergiet en laat de sappen die er in zitten uitlekken in een pan. 

Haal het beslag uit de koelkast en haal het laagje water wat erop ligt eraf. Roer met een houten lepel het beslag goed door. Vet met een stuk keukenpapier een Koekenpan in met zonnebloemolie en doe 1 pollepel beslag in de koekenpan en bak het zoals pannenkoeken maar laat ze niet bruin worden. Haal de pannenkoek uit de pan.

Doe naar eigen inzicht wat zout, peper, Ve-tsin en wat zonnebloemolie bij de groenten en meng het goed door.

Doe de inhoud van 1 fles zonnebloemolie in een wok en laat het goed warm worden. 

Leg wat van het ei/kipmengsel en wat goenten in het midden van een pannenkoek en rol deze op als een enveloppe, gebruik het beslag om de loempia's dicht te plakken. Doe dit met een bakkwast.

Frituur de loempia's in de hete zonnebloemolie. Leg een stuk keukenpapier in een vergiet, zet de loempia's rechtop in de vergiet en prik met een satéstokje een gaatje in de zijkant van de loempia's om de olie eruit te laten lopen.

Ingrediënten 4 personen

  • 800 ml water
  • 400 gr taugé
  • 400 gr bloem
  • 100-130 gr kipfilet
  • 3 eieren
  • 1 prei
  • ½ winterpeen
  • 1 theelepel
  • kerriepoeder
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1½ eetlepel zout
  • peper
  • suiker
  • Ve-tsin
  • Chinese rijstwijn
  • sesamolie